Husgrund


Hej, vi på isolergrund kan hjälpa er att välja vilken husgrund som passar er bäst. Det finns olika typer av husgrund att välja på, och grundtyperna har olika konstruktioner. Husgrund alternativen är: krypgrund, platta på mark, källargrund (platta på mark) och plintgrund.

Väljer man krypgrund ger det en full åtkomst under huset, det är bra, väljer man en platta är även det bra då kan man få en källare. Ditt val av husgrund är viktigt och det finns många faktorer att ta hänsyn till.

Frågan, vilket val av husgrund passar bäst för ert projekt? Kontakta oss på isolergrund så kommer vi att se till att ni får svar på era frågor.

Isolergrund är en av Sveriges testade och typgodkända husgrunder, och uppfyller med det alla BBR-krav. Det medför också att en omfattande fuktsäkerhetsprojektering inte behöver göras, och kan godkännas direkt av kontrollansvarig/byggnadsnämnd. Det sammanfattar frågan ”vilken husgrund ska vi välja bäst”.

Husgrund

Ska ni bygga en husgrund?


En Husgrund huvuduppgift är att bära byggnadens stomme, att hålla fukt och radon borta samt bidra till husets isolering.

Därför är det väldigt viktigt att välja rätt husgrund för att slippa framtida problem och onödiga kostnader.

Det finns flera typer av husgrund som historiskt har orsakat fuktproblem och ”sjuka hus” syndrom i stor omfattning, med mögel och röta som följd. Efterdyningarna av fuktproblem är oerhört kostsamma.

Tyvärr upplever många byggnadsinspektörer att det är svårt att få gehör i under byggnadsprocessen. Inte sälla beror det på att man fortsätter bygga som tidigare utan att vara medveten om behovet att skydda sig mot den osynliga faran med fukt och mögel som visar sig kans -10 år senare. Lugn – Vi hjälper dig! Vi vill bidra till friska boenden med typgodkänd Isolergrund – uppfyller BBR, fuktsäkerhetsprojektering är inkluderad.

Isolergrund finns idag under 6 000 nybyggda hus runt om i landet. De husleverantörer som idag använder Isolergrund är bland annat Smålandsvillan, Hjältevadshus, Eksjöhus Modulbygg, Moelven och Vida Building. Vill du veta mer om vilken husgrund som är bäst? Vi ser fram emot din kontakt!

ISOLERGRUND® – Husgrund som uppfyller Svenska byggkrav (BBR) – Komplett giltig dokumentation för husägare, fuktsäkerhetsprojektering och bygglovsprocess

En fråga som vi ofta får är om vår lösning är typgodkänd och testad av oberoende testinstitut typ RISE. På det svarar vi;  Ja, givetvis!

Läs gärna mer om att vi är testad av RISE (SP – Sveriges Tekniska forskningsinstitut) här!

Isolergrund är en av Sveriges testade & typgodkända husgrunder, och uppfyller med det alla BBR-krav. Det medför också att en omfattande fuktsäkerhetsprojektering inte behöver göras, och kan godkännas direkt av kontrollansvarig/byggnadsnämnd.

KIWA, ackrediterat certifieringsorgan har typgodkänt Isolergrund.

Nu skapar vi frisk inomhusmiljö i Sveriges trähus

Vi sätter helt stopp för radon och markluft i bostaden. Det gör vi med typgodkända husgrunder.

Typgodkänd husgrund

Hitta rätt i regelverket
Ladda ned vår broschyr:

10 steg mot bättre fuktsäkerhetsprojektering

ISOLERGRUND® – Husgrund som uppfyller Svenska byggkrav (BBR) – Komplett giltig dokumentation för husägare, fuktsäkerhetsprojektering och bygglovsprocess